Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

onsdag 28. september 2011

Mørketall for lokal næring...

Klassekampen meldte sist uke at Orkla vil kvitte seg med Borregaard og REC, og det var en overhengende fare for at selskapene, med fokus på nyskapende grønn industri, forsvinner til utlandet med utenlandske eiere. Ifølge artikkelen så fikk dette rødgrønne næringspolitikere til å reagere. Nå har jeg ikke lest noe mer om salg av selskapene etter dette, men så dumpet REC selv bomben om permanent nedbemanning i Norge. Viser til nyhetsoppslaget på NRK idag om at REC nå ser ut til å gjøre store kutt i produksjonen i Norge, og da begynner det å se mørkt ut, og en total stenging av fabrikken i blant annet Narvik ser veldig reell ut, noe som fører til at rundt 200 arbeidsplasser forsvinner ut av byen.

Men det er ikke mange ukene siden næringsminister Trond Giske var innom Narvik, og var på bedriftsbesøk hos Rec Narvik, uten å love noen verdens ting, ikke engang kutt i husleie på det statlige eide bygget, for å hjelpe bedriften som sliter med negativt driftsresultat, til tross for en effektiv og stor linjeproduksjon på sine produkter. Næringskomiteen var ifølge artikkelen i Klassekampen positive til å vurdere statlig kjøp av en andel av selskapene for å sikre norske arbeidsplasser, og hindre utflytting. Men det er langt mellom prat og handling, og dersom uttalelsen fra konsernsjefen i REC står, så spørs det ikke om det er for sent likevel? Det er varslet om informasjonsmøte for de ansatte idag, og uten at jeg vet, så sitter jeg med følelsen av at det er dommen som skal deles ut, og skal en tolke Fremover og NRKs oppslag idag riktig, så er det ikke i favør av Narvik. Dessverre.