Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

mandag 24. desember 2012

Juleglede..! :)

Så var dagen endelig her.. Nok en jul for mange og første gang for andre..

Det er mange magiske inntrykk som (i noen tilfeller bokstavelig talt) fordøyes i disse dager.. Alt fra et juletre med lys og pynt, til pakker under treet med sine saftige bånd rundt.. Det er masse å smake på for første gang.. Det må være en herlig opplevelse å være 7 måneder og klar til din første jul.. Ingen preferanser.. Det er dømt til å bli magi, og kan bare ikke gå feil..! :)

Men det er en deilig følelse for eldre 7-månedinger også når julefreden endelig senker seg over huset. Og selv om adventstiden kanskje er den flotteste tiden, så er det godt å lene seg tilbake og bare akseptere at det som ikke er gjort til nå, har ingen hensikt å bruker mer energi på eller tenke på.

Så kan en si hva en vil om julestria, åpningstider, det kommersielle, forbruket, miljø, privatøkonomi, overflod og stress.. Akkurat nå, når du lener deg tilbake i stolen og lar skuldrene synke på plass, så er det like ubetydelig som en dråpe i havet.

La de neste dagene ha et fokus alene - livskvalitet gjennom glede - for du vet aldri når bølgen treffer. Nyt stundene i denne herlige tiden..! Hva som har vært, og hva morgendagen bringer, kan du ikke gjøre noe med. Men du kan være i øyeblikket og bare glede deg over det. Og når alt kommer til alt - det er det du blir å huske når hverdagen treffer igjen.. Men alt til sin tid..

En riktig god jul til alle sammen. 

Måtte latteren sitte løst, og gleden løfte taket i alle hjem! :-)