Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

lørdag 3. september 2011

Nytt lederskap med miljø i fokus

Ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Narvik, Roger Bergersen, setter ord på en viktig sak for Narvik. En sak så alt for mange før han dessverre har valgt å ignorere i så altfor mange sammenhenger. At LKAB må ta samfunnsansvar for byen de har tilhold i, når de forurenser luften befolkningen puster inn.

For det er sant som han skriver, vi trenger strenge miljøkrav til næringslivet tilsluttet byen, og når byens største industrielle virksomhet i LKAB, også er vår største individuelle luftforurenser, er det nødt til å føre til konsekvenser. I LKABs tilfelle, så kasserer de inn 1 milliard i netto overskudd hver eneste måned i disse glade tider for selskapet. Uhellet som ble beskrevet i Fremover tidligere denne uken kunne vært unngått, og LKAB har penger nok til å gjøre noe med det!

Jeg vet at slike tema har vært tatt opp tidligere, og at det også er en sak som er viktig for både Rødt, Venstre og SV som miljøparti. Men som vårt største parti lokalt, så er det forfriskende at Ap med nytt lederskap, nå våger å sette fokus på nettopp dette. At det skulle være ren luft for alle i Narvik, burde være en selvfølgelighet, men det er ikke det slik det er i dag. Og når vi i tillegg et nytt selskap i samme sjanger gjennom Northland Resources snart etablerer seg i byen, og de går ut i media allerede før de har satt en spade i jorden og forteller at miljø er i fokus, så synes jeg LKAB skulle kjenne sin besøkelsestid, spesielt nå som fremtidens lokale myndigheter forteller dem i klartekst at nå blir det endringer.

Ap fokuserer på nærmiljøet, i all syn tydelighet, uten at det går på bekostning av næringsutvikling. Det liker jeg å høre! Og med en slik positiv holdning, så tror jeg det nye kommunestyret har alle muligheter til å få på plass et regelverk for framtidige forurensninger, som nå både Venstre, SV og Ap går inn for. Så er jo spørsmålet om de øvrige partiene lokalt er voksne nok til å ta ansvar for ren luft i Narvik, slik at vi får noe slikt på plass?