Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

torsdag 1. mars 2012

The Monsen-moment..!

Inspirert av siste helgs skitur, så var ikke selvinnsikten bedre enn at en lang helg med ski på beina ble planlagt for den kommende helgen.. Det magiske med hyttelivet får seg et aldri så lite skudd for baugen når du i stiv kuling av en motvind med snøen piskende i ansiktet, etter flerfoldige kilometer i motbakke i tillegg, tilslutt kommer deg inn på den lune koselige hytta, som viser sin noe ukoselige side, og skilter med den noe betenkelige temperaturen på - 7,5 grader.. Inne..!

Selv om det rennende snørret hadde frosset i barten, og du følte at du virkelig levde et skikkelig Monsen-moment, så må jeg innrømme at jeg kjente nedturen traff meg som et snøskred.. Ironien er at jeg vet jo at det egentlig er slik det er, men at realiteten blir fortrengt når opplevelsen er over, og i entusiasmen over neste gang en skal ta del i det magiske hyttelivet..

Men for å gjøre en lang, kald, snørrete og klagete historie kort, det ble temperatur i hytten utover kvelden, og derifra og ut så var livet som en dans på roser.. Hvis en bare klarer å se i taket når en må ta turen inn på de små koselige hyttetoalettene uten rennende vann, og slike små ubetydelige detaljer, som avslører så altfor mange detaljer når blikket vandrer fra taket og nedover.. Men hvem henger seg opp i bagateller, bortsett fra de bildene som for alltid fester seg på netthinnen da.. ;-)

Uansett, frem og tilbake, fortsatt levende, og vel hjemme, ren, varm og totalt uten selvinnsikt på skiferdigheter og hvor lite Monsenisk jeg faktisk er, så ser jeg frem til neste hytteopplevelse.. Snart påske..! Herlig..! :-)