Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

mandag 7. mai 2012

Døgnflue..?

Nyhetene i dag meldte om mangel på nattevandrere i Bodø, etter at det strømmet på med frivillige i vinter når det gikk en voldtektsbølge gjennom byen.

Og når varaordføreren i byen gikk hardt ut i vinter, med media på slep, og fortalte at han håpet dette ikke bare ble en døgnflue.. Da er det noe mindre flatterende for den samme varaordføreren at det nå viser seg at de aller fleste politikerene var veldig aktive som nattevandrere - så lenge media var på slep - og ikke så veldig når oppmerksomheten var avtagende.. Da med et ærlig unntak av en, som denne gangen fikk media på slep og litt velfortjent oppmerksomhet..

Kanskje det er NRK Nordland med flere som må ta ansvar i denne sammenhengen, og sørge for at en av vandrerne har filmkamera og direktelinje til desken for å løfte mediaprofilen til den frivillige..? Om det kunne hjelpe for motivasjonen til å melde seg som frivillig..? Ville ikke være første gang en politiker fant motivasjonen gjemt inne i kameralinsen tross alt..

Passer det ikke å delta, så er det en ærlig sak, men stikker du nakken frem, så får du stå for det også..

Uansett, det er beundringsverdig av de sjelene som stiller opp for å bidra på slike flotte tiltak.. Kudos til dere, som gjør noe dere engasjerer dere for, og ikke bare for å score billige politiske poenger..! :-)