Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

onsdag 20. juni 2012

Bilde: Midnattssol..! :)

En fattig trøst på en alt annet enn nedbørsfattig sommerdag i nord som byr på en og annen grillmessig utfordring, så mimrer jeg tilbake til noen dager siden for å minne meg selv på om hvor flott det faktisk kan være..! :)

For det er noe helt eget å ha gleden av og bo i langt mot nord når klokken viser at den lange sommerkvelden byttes ut med sommernatt, og solen fortsatt henger på himmelen og dekker verandaen med sitt varme smil..

Vi er kanskje ikke veldig bortskjemt med de fire årstider her oppe, men vi får gleden av å bytte ut nordlys med midnattssol når årstidene skifter, og lange perioder med kjølige temperaturer og mye nedbør til tross, det er et fantastisk skue som gjør turister til flokkdyr som betaler i dyre dommer for å få oppleve.. Og vi har det i stuevinduet..! 

De er ubetalelige de kontrastene som er landsdelen vår.. Fra det totale mørke til lys hele døgnet.. Herlig..! :)