Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

fredag 29. juni 2012

Punktum finale..?

EU jobber med tiltak for å hjelpe økonomisk kriserammede Spania og Italia, og ut i fra det Tyskland leverte på fotballarenaen i går, så kan en jo spekulere litt om det var ren bistand om en har lyst til det.. For det var ikke noe kjære mor mot Hellas, som fikk seg et realt ballespark av Merkels menn. Det blir litt som den sutrete eleven eller den late medarbeideren - oppfører du deg dårlig, blir det smekk på pungen.. 

Irland er i en bedre utvikling, og hadde ikke noe å komme med på banen.. Frankrike slapp Portugal forbi seg i all vennlighet, og lot det heller bli et oppgjør om den sterkestes rett på den iberiske halvøy. At da Portugal fikk smekk av sine naboer i den norske bastionen Spania i tolvte time er egentlig bare poetisk. To kriser i kamp - en vinner.. England hadde ingen ønsker om å stå i veien for Italia, og når da Tyskland, som EU-sjefen selv, heller ikke hadde noe å bidra med i går, så var det duket for en fotballmessig spennende finale, og en mulighet for meg og trekke merkelige økonomisk politiske koblinger, som jeg heller vil skrive om, enn å ta opp tråden på hvor tragisk dårlig jeg er å tippe på de ulike kampene..

Et forslag forresten - for det hadde kanskje skapt litt mer spenningsmoment i finalen om vinneren ikke bare kunne kalle seg Europamester og ta med seg pokalen hjem til et kriserammet land i seiersrus. Om de kastet inn litt andre insentiver, og lot vinnerne kalle seg Europamester, ta med seg pokalen og en heftig økonomisk redningspakke med 4-års rentefritak (til neste EM) hjem til et land som da heller kunne konsentrere seg om sol, sommer og seiersrus, enn kjedelig fokus på kriser og økonomiske sparetiltak på denne årstiden..? :)

Uansett - en kamp igjen på fotballarenaen, så er det over for denne gang, og uansett utfall, det er mange kamper igjen for å redde Europa mot økonomisk kollaps..

Foto fra artikkel i Aftenposten fredag 29. juni 2012.