Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

torsdag 5. juli 2012

Dyrelivlig fisketur.. :)

Sent, men godt, var det tid for årets første fisketur på sjøen. Og det i et fantastisk sommervær i går ettermiddag. Og i tradisjon tro, så er ikke alt bare plankekjøring fra starten av..

Vi skulle på sjøen i en gammel trebåt.. Og da den ble sjøsatt, fosset vannet inn, bokstavelig talt.. Det er da vi oppdager at bunnproppen mangler.. En liten utfordring som fort ble løst ved hjelp av litt tøy som ble surret rundt en vinkork som trodde den hadde gjort sitt her i verden når flasken ble tømt.. Gjenvinning? Uansett, båten ble tett.. Eller tett nok.. Og hele den fiskeklare gjengen hoppet i båten, og tøffet avsted med en gammel motor hengende akters.. Vannet sivet inn, men ikke verre enn at et øsekar eller to tok seg greit av det..

Fisken lot vente på seg, men gjorde sin inntreden til slutt.. Ikke de store mengdene, men det var opplevelsen som var viktig.. Og etterhvert kom også nisene svømmende forbi (også kjent som haier blant ett par Sabeltannere som var med i skuta), og måsene kom flyvende inn for å bivåne vår noe begrensede fangst.. Og for underholdningens del og ikke minst de glade barneøyne, så ble det litt fuglemating fra båten, som igjen resulterte i stor glede og noen fornøyelige bilder..

På hjemveien gikk vi selvfølgelig tomme for bensin.. For en velregissert fiskehistories del.. Men det var ikke verre enn at vi rodde oss i land, og avsluttet en opplevelsesrik fisketur på mest mulig minneverdig vis.. :-)

Solskinnshai?