Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

onsdag 26. februar 2014

Dyrepasser for en dag..!

Når det forventede været kollapser rundt deg og vinterferien ser ut til å regne bort i innetid fylt med lengselsfulle blikk mot ski, skiklær, påskestemning og kvalitetsfylt utetid med appelsin og kakao, så er det godt det finnes alternativer for både store og små.

Gjennom en annonse i lokalavisen så vi at Polar Park la til rette for en annen opplevelse i vinterferien for barn over 8 år. Nemlig å få være dyrepasser for en dag i Polar Park med alt det innebærer. Fra forbereding av mat til både store og små dyr, med og uten skarpe tenner. Til stelling av dyr og nærkontakt av bokstavelig talt en annen verden. En barnedrøm i oppfyllelse å få et eksklusivt møte med en dyreverden du har hørt så mye om, som du har sett så mange ganger, men alltid bak tryggheten av et gjerde. Nå var mulighet der for å møte dyrene nært og personlig.


Polar Park ligger en times kjøring unna, og det er vel verdt turen. Polar Park er åpen hele året, noe som lokalt sett kaster en myte overbord og er en godt bevart hemmelighet, men som turistene som ankommer i cruiseskip vet alt om, og som de verdsetter stort av opplevelsene det eksotiske Norge har å by på for tilreisende.

Dyrepasser for en dag er et nytt konsept fra Polar Park, og Sebastian fikk æren og gleden av å være førstemann ut. Og fra å glede seg som bare et barn kan før vi satte oss i bilen, til den energiske entusiasmen han viste når vi var vel hjemme igjen, viste at dette var en opplevelse han ble å leve lenge på. Og enda mer så når han fikk se bilder som dokumenterte hans nærkontakt med dyreriket.

Ikke bare fikk han være med på alt som skjer gjennom en vanlig arbeidsdag for en dyrepasser, han fikk stille så mange spørsmål han maktet, og det er ikke rent få, og han fikk gode forklarende svar på hvert eneste. Så om ikke opplevelsen i seg selv var nok, så lærte han mye om både dyrene, stell av dyrene og den verdenen dyrene lever i. Fra det søte og sjarmerende, til det realistiske og brutale. Det var en glad og lykkelig gutt som gikk av skiftet sitt kl. 16:00. Rik på opplevelser og kunnskap, og med en sekk full av minner for livet.

Kort oppsummert - gutten har bestemt seg for hva han skal bli når han blir stor! :)

Men dette er virkelig noe vi anbefaler alle å prøve. Og kan du ikke være dyrepasser for en dag, så har du alle muligheter til å betale litt ekstra for å slippe inn i innhegningene hvor dyrene er blitt sosialiserte, blant annet ulv og polarrev. Det er magiske møter for både store og små.