Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

mandag 14. november 2011

Kampen om luftrommet..!

Den evige statssekretær Espen Barth Eide fikk endelig æren av å klatre til neste trinn, og er utnevnt til forsvarsminister. Ikke en enkel oppgave, men det er en mann med kunnskap og integritet som nå skal i ilden. Og for vår landsdel så er det gode nyheter, er det ikke? Vi snakker jo om en av pådriverne bak nordområdesatsingen tross alt..

Jeg tror ordførenen i Evenes ble lykkelig over valget, for da det så som mørkest ut for alt som het kampfly og tilhørende arbeidsplasser i kommunen, så endret situasjonen seg. I hvert fall så er muligheten til endring der. For når forsvarssjefen la frem sine planer om at både Bodø og Evenes var ute av dansen, og at vinneren ble Ørland, så var det lite med lys igjen. Selv om det skulle lobbyeres, prates og nettverk aktiveres, så ville det bli ren oppoverbakkeløp herifra og til mållinjen. Fåfengt kanskje, men likefullt en beundringsverdig stå-på-vilje.

Men så kunne blant annet Fremover vise til uttalelser vår påtroppende forsvarsminister hadde sagt i 2008 til Avisa Nordland, at nordområdene skal prioriteres som nummer en, at det skulle være kampflybase i nord, og at Ørland ligger i sør. Og plutselig er det tid for luft- og landingskamp igjen.