Refleksjon er innen filosofien tankens retning på noe, ettertanke, betraktelse. Innen psykologi har begrepet i hovedsak blitt brukt på to måter: Bevissthetets tilbakeblikk på seg selv, selvbevisstheten, og en tanke av mer allmenn karakter, som man utvikler ut fra en mer konkret fornemmelse. Refleksjon i den siste betydningen kan gjelde både ytre og indre virkelighet. Skjønner?

mandag 12. november 2012

En perle i nord...

Vi tilbrakte en helg på Tranøy sensommeren i år, og ikke bare er det et sted med røtter til Knut Hamsun og følgelig en inspirasjonskilde til noen store norske litterære verker, og ikke minst et historisk sted for den store norske forfatteren. Men det er et ubeskrivelig flott sted også. Naturskjønt og vakkert. Avslappende og spennende. Og vi var heldige med sol fra en klar blå himmel i tillegg da, noe som ikke akkurat var definisjonen på været i nord i sommeren som passerte, selv om det var en svært så vindfull dag da.

Men den ikke direkte sommerlige vinden og varmen til tross, det er utrolig flott der, og det anbefales på det varmeste at du svinger innom når du er i de trakter. Det er verdt det, både om du har lest deg opp på stedet og om forfatteren eller ikke. Det er strengt tatt ikke viktig.

Det fantastiske med Nord-Norge, er at det har nok av perler, noen mer kjente enn andre, og dette er virkelig en av de perlene. Hit skal jeg tilbake, og kan samtidig ikke skjønne at jeg ikke har vært der før nå, men det gjelder mange steder, så en gang må en bare begynne.. :-)

I disse gryende mørketider, er det greit å mimre tilbake til at det har vært og vil komme litt lysere dager. Men først vinter, jul, ski og moro..! 

"De siste dager har jeg tenkt og tenkt på Nordlandssommerens evige natt..."
Pan av Knut Hamsun

Noen flere bilder på Picasa i albumet under:
Tranøy 2012